Om mig

Förändringens tid

Mycket har hänt under det senaste halvåret. Först blev jag uppsagd (på grund av arbetsbrist) och sen dog min älskade Mamma.
Två stora livshändelser som skakat min tillvaro rejält. Att förlora sitt arbete är lite som att förlora sin identitet. Det betyder att man står utanför arbetsgruppen och den sociala samvaron där. Det betyder förstås även att en trygg inkomst går förlorad. Samtidigt hade jag nog ändå känt att jag var sugen på att byta jobb, så på något sätt var jag i tankarna och känslorna på väg från mitt arbete redan innan uppsägningen kom.

Men med Mamma… Det gick så snabbt och vi var alla totalt oförberedda. Hennes död kom som en chock. Hon skulle ju leva i minst 20 år till! Jag skulle ju få tid att vara mer med henne när jag nu skulle bli arbetslös. Vi skulle hitta på massor av roliga saker. Vi skulle prata. Jag skulle sitta på hennes kökssoffa och lyssna och ha all tid i världen.
Men så blev det inte.

Det känns som att mattan har ryckts undan för mig. Som att jag inte kan planera någonting. Inte styra över något. Tråkiga saker har hänt och jag får bara finna mig i det. Se framåt och gå vidare. Efter bästa förmåga.

Men jag har ett val, och det är att bestämma vad Jag Vill göra.

Och nu vill jag satsa på att jobba med det som ger mig energi. Jag vill starta webbutik, jobba med inredning, omge mig med vackra ting och framförallt omge mig med människor som ger mig energi. Jag har fått höra att jag borde blogga. Vänner på facebook har gillat det jag skrivit där och med det i ryggen vågar jag nu starta…

Det är nu det börjar, nu kör vi!

Välkommen till Ylvas BloggYbag-
en blandning av livet i stort och smått

En reaktion på ”Om mig

Kommentera