En Mästerkocks-Wannabe i vårt hus

Idag skulle Håkis stå för middagen.
Det började bra.

Grillade baconinlindade biffar gjorda på rådjursfärs, vitlök, fetaost.

20130414-213746.jpg
Han är noggrann, min Håkis.
I alla fall så här långt.

Till det färskpotatis och morötter i ugn.
Sallad på olika blad, tomat, avocado, rödlök, rostade sesamfrön och citronolivolja.
Ja och så några skvättar balsamico.

20130414-214036.jpg
Salladen stod jag för, men det var oxå det enda.

Så långt var allt väl.

Det var när Håkis skulle trolla fram en sås till detta som problemet uppstod.
Vi hade ingen grädde.
Ingen creme fraiche.
Inte ens en bearnaisesås-påse i skafferiet.
Ingenting.

Men Håkis gav inte upp.
Inspirerad av Sveriges Mästerkock började han ivrigt att montera sin häxblandning:

Han tog buljong.
Han tog mjöl.
Han tog mjölk.
Han tog rödvin.
Han saltade.
Och pepprade.

Smakade av och smakade illa.
Beskt.

Han tog svartvinbärsgele’.

Det smakade förskräckligt.
Rent ut sagt för jäkligt.
Beskt och sötsurt på samma gång.

Snabb panikartad koll i kylskåpet.
Då fick han den geniala ide’n:

Jag ska minsann vara lite wild & crazy, jag provar att piffa till den med Philadelphia Marabou!

PHILADELPHIA MJÖLKCHOKLAD!!!

Hur det blev?
Om möjligt ÄNNU värre än innan.

Hade Leif Mannerström smakat detta makalösa hopkok så hade han blivit illröd i ansiktet av ren och skär ilska.

Marcus Aujalays krylliga hår hade raknat av rena förskräckelsen.

Per Morberg hade… Nä jag vågar inte tänka på vad han hade gjort med Håkis efter detta sås-mord!

Håkis konstaterade att han nog inte är nån mästerkock.
Fast biffarna blev jättegoda och potatisen och salladen var god.

20130414-221439.jpg
Philadelphia Choklad-asken kommer aldrig mer få komma i närheten av matlagning.
Nu hoppas jag att det är slut på den här plötsliga Mästerkocks-wannabe-hysterin som plötsligt drabbade en person i vårt hus.

2 reaktioner på ”En Mästerkocks-Wannabe i vårt hus

Kommentera