Födelsedag utan munspel

För ett år sedan himlade jag med ögonen när Du sa:
”Grattis Lilla Ylva, men du fyller ju egentligen inte år förrän 18 minuter över 7 på kvällen”.

I år önskar jag inget hellre än att Du hade kommit hit och sagt de orden.

Jag saknar ditt fantastiska munspel som du spelade ”Ja må du leva” på vid varje födelsedag.

Varje gång telefonen ringer hinner jag tänka:
”Det kanske är Mamma??!”.
Men nej.

Jag försöker vänja mig vid att du aldrig mer kommer hit till oss, men det är så svårt att ta in.
Särskilt en dag som denna.
Varje födelsedag detta året kommer att bli en smärtsam påminnelse om att Du fattas oss.

Älskade Lilla Mamma,
Jag saknar Dig så!

20130217-190459.jpg
Jag köpte både rosa och vita tulpaner till mig och låtsas att de är från Dig.
Du hade inte heller kunnat välja vilken färg du skulle köpa, det har vi alltid haft gemensamt.

5 reaktioner på ”Födelsedag utan munspel

 1. Hej Ylva! Blir tagen av vad du skriver, är i precis samma sits. Förlorade min mamma för nästan exakt 1 år sedan….helt oväntat. Jag låtsades inte om att jag fyllde år sist… gjorde andra saker o lurade mig…för jag orkade inte vänta på hennes samtal o besök. Har altdig varit en vän av födelsedagsfirande, men hon alltid: ’du kanske inte vill bli firad, men tänk på mig som födde dig’ . So mamma själv fattar jag vad hon menade. Så mycket jag saknar detta idag o så gärna jag skulle vilja bli firad av just henne. Livet blir sig aldrig likt, men jag får bara gilla läget. Som sagt….otroligt bra blogg som jag kommer att följa 🙂

  1. Tack snälla!
   Vi behöver de där gråtdagarna.
   De är nog nödvändiga för att sorgen så småningom ska bli lättare att bära.
   Just födelsedagar och högtider är det tuffaste under det första året. Vi har många födelsedagar under vår och sommar så vi kommer att prövas.
   Idag känns det dock mycket bättre.
   Kram

 2. Pingback: Xmas toys for 2013

Kommentera