Stilrena paket eller paket inslagna i tomtepapper?

Å, jag tycker det är fint med stilrena julklappar. Inslagna utan tejp och kryllor men med doftande lack och stjärnor och pynt.
Instagram, facebook och bloggar är idag överfulla av foton med vackra paket. Bloggar beskriver hur den vackra julmusiken flödar medan den lugna vackra modern sippar på varm glögg, intager en perfekt glaserad pepparkaka samtidigt som hon med ett leende lackar sina julklappar.

Nej. Det där är inte jag. Oh no!
Hos oss ljuder ingen vacker julmusik.Hos oss sitter ingen mamma och lackar julklappar. Det enda som lackar är svetten i min panna. Det enda som hörs är hur två små barn ihärdigt försöker låsa upp den låsta dörren jag sitter bakom, ihärdigt kryllande av julsnören och tejpande av tomtepapper.
För så vill mina barn ha det, stora som små. Vanliga glada icke-stilrena julklappar inslagna i tomtepapper. Och med krulligt snöre. Massor av krylle-snöre. Och då kör vi på det. För det är ju trots allt barnens jul.

20121220-202553.jpg
Tomtepapper. Valt av vuxen man.

7 reaktioner på ”Stilrena paket eller paket inslagna i tomtepapper?

  1. Pingback: use this link

Kommentera